Meraklı Çocuklar İçin Koronavirüs Rehberi

İnformel Eğitim-çocukistanbul Mart 2020 Türkçe
Facebook Twitter

İnformel Eğitim-çocukistanbul

Koronavirüs, tüm dünyada büyük bir endişe ve karışıklığa neden oldu. Herkesin soruları var:

  • “Koronavirüs nedir? Kendimi, ailemi nasıl koruyabilirim?”,
  • “Evde kalmak gerçekten gerekli mi?”
  • Doktorlar, bilim insanları bu soruların yanıtları için yoğun biçimde çalışıyorlar.

Sadece yetişkinlerin değil, aynı zamanda çocukların da yanıtlanmasını beklediği daha pek çok sorusu var.

İşte bu nedenle “Meraklı Çocuklar İçin Koronavirüs Rehberi” paylaşıma açıldı.

İtalyan Çocuk Müzeleri işbirliği ile oluşturulan ve Uluslararası Çocuk Müzeleri Birliği (Hands-on International) tarafından desteklenen “Meraklı Çocuklar İçin Koronavirüs Rehberi” Hands-on International Türkiye temsilcisi İnformel Eğitim-çocukistanbul‘un girişimi ve İBB Kent Konseyi işbirliği ile Türkiye’deki çocuklarla buluşuyor.

Rehberin halen 30 farklı dilde çeviri çalışmaları, çeşitli ülke ve kentlerde basımı ve sosyal medya paylaşımı devam ediyor.

Tüm dünya çocuklarının karşılaştığı bu zorluğu anlamalarına yardımcı olmak amacıyla hazırlanan bu rehberde, onların koronavirüs ile ilgili merak ettikleri soruların cevapları eğlenceli görseller eşliğinde, pedagojik bir yaklaşımla anlatılıyor.

Çift dilde yayınlanan rehber bu sayede, çocukların dünyanın her tarafındaki yaşıtlarıyla birlikte ortak bir sorunla karşı karşıya olduklarını, yalnız olmadıklarını, birlikte güçlü oldukları duygusunu pekiştiriyor.Meraklı Çocuklar İçin Koronavirüs Rehberi - Çocuk Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Rehberin Türkçe versiyonunda İBB Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi, çocuklara şöyle sesleniyor; “Kitabı okuyup bitirdiğinizde merakınızın giderilmiş olması ve virüsten güçlü olmanız dileğiyle…”