“Çocuk İşçiliğine Son” internet sitesi yayında

bianet
Facebook Twitter

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (BİLGİ-ÇOÇA) ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLGİ-GÖÇ) ortaklığıyla http://cocukisciligineson.bilgi.edu.tr sitesi hayata geçirildi.

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü olan dün (12 Haziran) yayın hayatına başlayan site; bu alanda yürütülen projelerin, bulgularını ve ilgili aktivitelerin yayınlarını paylaşmayı ve çocuk işçiliğinin önlenmesine ilişkin çalışmaların görünürlüğünü, yaygınlaşmasını ve farkındalık oluşumuna katkı sunmayı amaçlıyor.

"Çocuk İşçiliğine Son" internet sitesi yayında - Çocuk Odaklı Habercilik Kütüphanesi

Çocuğun iyi olma hali ve göç çalışmaları alanında birçok çalışma yürüten BİLGİ- GÖÇ ve çocuk hakları ve çocuk katılımı alanlarında çalışma yapan BİLGİ-ÇOÇA 2017’den bu yana çocuk işçiliğinin önlenmesi konusundaki çalışmalarını birlikte yürütüyor.

İki birim, 2008’de ‘Çocuğun İyi Olma Hali’ni Anlamak: Kavramsallaştırma, Durum Tespiti ve Göstergelerin Belirlenmesi’ araştırma projesi sürecinde işbirliği yapmıştı.

Sitenin Hakkında bölümünde şu ifadeler yer alıyor:

“Çok paydaşlı ve çok katmanlı olan çocuk işçiliği ile mücadele alanındaki çalışmalarda bir araya gelmek, birbirimizden öğrenmek, beraberce çalışmak ve ortak akıl geliştirmek oldukça önemlidir. Bu nedenle web sitesinin üniversite içinde yapılan çalışmalar yanı sıra bu alandaki tüm çabaların, çalışmaların da yer aldığı ve hep birlikte düşünmeyi kolaylaştıran bir buluşma alanı olması hedeflenmektedir.”