UNICEF: Gazze’nin güneyinde çok sayıda çocuk hayatını kaybetti

Aralık 2023 Türkçe
Facebook Twitter

UNICEF Sözcüsü Elder, çocukları ve ortak vicdanı kurtarmak için son bir uyarıda bulunduklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Gazze’nin güneyinde şu an savaşın en kötü bombardımanının yaşandığını gördüklerini belirtti.

Bir süredir İsrail’in yoğun saldırılar düzenlediği ve büyük yıkıma neden olduğu Gazze’de çalışmalarını yürüten Elder, X sosyal medya platformundan Gazze’deki duruma ilişkin paylaşımda bulundu.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150’den fazlası çocuk olmak üzere 15 bin 523’e yükseldi.

“Gazze’nin güneyinde şu an savaşın en kötü bombardımanı yaşanıyor, çok büyük çocuk kayıplarının yaşandığını görüyoruz” diye yazan Elder, çocukları ve ortak vicdanı kurtarmak için son bir uyarıda bulunduklarını kaydetti.

Elder, X’ten yaptığı bir diğer paylaşımda, Han Yunus kentinde yoğun saldırılar olduğunu belirterek, “Burada çocukları etkileyen dehşeti anlatmakta güçlük çekiyorum” dedi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün “insani ara” verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi ve daha sonra 3 gün daha uzatıldı. İsrail ordusu, 1 Aralık’ta “insani ara”nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

  • Etiketler