Çocuk Yaşam Merkezi Pazarcık’ta kuruluyor

Nisan 2023 Türkçe
Facebook Twitter

Çocuk Yaşam Merkezleri faaliyetlerine, 12-18 yaş çocukların esenliğine katkı sunmak amacıyla hazırlanmış olan özel bir programla başlıyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı çatısı altında çalışmalarını yürüten Suna’nın Kızları, kız çocuklar başta olmak üzere tüm çocukların ihtiyaçlarını gözeten güvenli alanlar oluşturma yolunda Maraş Pazarcık’ta Çocuk Yaşam Merkezi’ni kuruyor.

Ekip ve danışmanlarından oluşan bir grup, 9-12 Mart tarihleri arasında depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay, Maraş, Adıyaman ve Antep’te saha ziyaretleri yaptı.

Deprem bölgelerindeki geçici barınma alanları, kız çocuk odaklı tasarım yaklaşımı ile incelendi. Bu incelemenin sonuçları bir raporda toplandı.

Tespit edilen öncelikli ihtiyaçlar şöyle:

  • 12 yaş üstü çocuklara yönelik kapsayıcı ortak alanlar oluşturulması,
  • Barınma alanlarının donanım ve güvenliğinin artması ve standartlaşması,
  • Eğitim ve diğer hizmetlere erişim için düzenlemeler yapılması,
  • Kız çocuklar başta olmak üzere geçici barınma alanlarındaki tüm çocukların iyi olma halinin desteklenmesi ve önceliklendirilmesi.

Çocuk Yaşam Merkezleri faaliyetlerine, 12-18 yaş çocukların esenliğine katkı sunmak amacıyla hazırlanmış olan özel bir programla başlıyor. Bu programı tamamlayan çocukların, ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda düzenlenen atölyelere ve destek programlarına aktif katılımı amaçlanıyor. Merkezlerde sivil toplum kuruluşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri ile koordineli şekilde çalışacak.

  • Etiketler